☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

GAR427

Date: 30-04-1963
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (29-07-2017)
Folio number: 1

Kedves Lacim:

Remélem, a francia költők mind megkapták a leveleket, mert innen elmentek.

Május 14-ikén, kedden, az Air France 1200 járattal érkezem Nizzából Párisba; 9.25-kor ér a repülőtérre ugy hogy kb. negyed tizenegyre már az Invalides-nél lehetek. Este a tizórás géppel megyek tovább Londonbam így hát van vagy nyolc-kilenc órám Párizsban. Velem lesz Gordon Wellesley barátom s állandó dolgozótársam, de ő jól tud franciául, szóval nem probléma.

Arra kérnélek, fixáld nekem ezeken az időpontokon belül a következő randevukat:

1) Gandon és Jean de Beer. Lehetőleg nem szeretnék de Beer-rel egyedül találkozni – de ha másképp nem megy s Gandon nem ér rá, akkor Te mindenképp gyere velem. Akármennyire utálom de Beer-t, Carverrel való hosszú beszélgetések után mégis meg kell a rheimsi dolgot csinálnunk s igy elkerülhetetlen, hogy tárgyaljak vele.

2) Déry, ha már ott lesz

3) John Hunt és Jelenski

4) Tigrid.

Ha gondolod, hogy a brüsszeli dolog miatt hasznos, persze boldogan ismerkednék meg Pierre Emmanuel-lel is ez alkalommal.

Carver nagyon keményen írt a de Beer féle ronda cikk dolgában Beernek, Gandonnak, Chamsonnak és Van Vrieslandnak; a dolog nyilván a nemzetközi ügyrenden is fog szerepelni Brightonban. (Ez persze nagyon bizalmas.) Villefosse-nak külön írt, javaslatomra.

Dérynek a Te címedre írt hivatalos meghívót Brightonba. Ill. beszéltünk a British Council-lal, akik igen szivesen várják Déryt – de Déry mindmáig nem felelt meghívásukra (vagy nem kapták meg). Mindenesetre jó lenne, ha erre figyelmeztetnéd.

Egyébként minden jól megy s örülök, hogy mához két hétre látlak.

Ölel

Palid

Talán ez a mellékelt cikk érdekel