☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

GAR426

Date: 13-04-1963
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (29-07-2017)
Folio number: 1

Kedves Lacikám:

köszönöm jó leveledet s a Déryvel kapcsolatos hasznos és érdekes hireket. Persze, örömmel várjuk ide; a pontos dátumot azonban szeretném mielőbb tudni s a párizsi cimét is. Carver meg akarja hivni a brightoni találkozóra, mint a PEN vendégét. Persze, azzal semmiképp sem akarnám őt zavarba hozni, hogy a száműzött PEN-nel hivatalosan találkozzék; de Brightonban néhányan ott leszünk. Anyagiakban is rendelkezésére állok, ha kell.

Háy Gyulánétól tudom, hogy ugy látszik mindenki kiszabadult; Obersovszky is, akit pedig mindenképp el akartak temetni! Bizonyosan Bellanger barátunk is örül.

Jó lenne, ha a párisi exile csoport delegátusainak névsorát mielőbb tudnánk. Azt is kellene tudni, hogy közületek kinek kell szállás, mert ezt magánházakban való meghívásokkal akarjuk elintézni. A háromnapos brightoni ülésre egy-két embert el tudok vitetni; ez kb. 11 fontba kerül, a másik felét a költségeknek a nemzetközi P.E.N., illetve a mi íróalapunk viseli.

Gorkin írt, hogy készül a spanyol szám. A románt (No.11) remélem, megkaptad s remélem, meg vagy vele elégedve.

Mellékelek egy francia szöveget; nagyon hálás lennék, ha átfésulnéd, mert azt hiszem, rászorul. Nem nagyon sürgős.

A jugoszláviai kongresszus elmarad s ugy látszik mégis Rheimsben ülünk össze októberben. Ez ügyben egy napra, május 14-ikén, megállok Párizsban utban Cannesból Londonba; 10-13-ika közt a cannes-i Grez d’Albionban vagyok.

Pénzügyeket nem felejtettem el!

Szeretettel ölel

Palid