☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR425

Budapest V. Nádor u. 23.
20, Avenue de Breteuil Paris 7e
Date: 22-09-1947
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (03-01-2022)
Folio number: 1

Igen Tisztelt Igazgató Úr!

Az elmúlt hétről a következőkben számolunk be:

1./ Válasz jött McCoy: They Shoot Horses, Dont’ They ügyben írt levelünkre, de nem Londonból, hanem New-Yorkból. Egy George Gode nevű úr 150 dollár előleget és 10%-ot kér a jogokért, ami szerintünk nagyon drága. Mi legfeljebb 6%-ot és valami csekély előleget tudnánk csak felajánlani. Kérjük véleményét és esetleg közvetlen tárgyalások felvételét New-Yorkkal. Cím: Harold Matson 30. Rockefeller Plaza New-York 20. N.y.

2./ Andre Gide: Pásztorénekre vonatkozó szerződésről jó volna, ha Igazgató Úr egy másolatot tudna szerezni, mert nincs kezünk között semmi a szerzői jogra vonatkozó dokumentum és ha nem örökáron vettük meg, akkor kérünk új szerződést kötni

3./ Molnár Györggyel /Magyar Téka/ érintkezésbe léptünk mindjárt hétfőn azaz 17.-én. A készség meg van benne az együttműködésre, de csak december első felében tárgyalhatunk részletekbe menően, mert addig a karácsonyi programmot bonyolítja le és akkor kezdi a tavaszi programmját összeállítani.

A Notre Temps-re vonatkozólag tárgyalásban van, de még konkrét eredményt nem tudott hétfőn közölni.

4./ Még Igazgató úr által rendelt és múlt hó 30.-án a Les Editions Univers által számlázott „Notre Temps” példányok a mai napig nem érkeztek meg. Nem tudjuk, hogy nem volna-e jó érdeklődni a feladás körülményei felől.

5./ Dr. Vázsonyi Endre az Enciklopédiára még nem nyilatkozott. Ugyanaz a helyzet a „Sánta varázslóval” a Franklinnál.

6./ Tegnap kezdtük szállítani a két ifjúsági könyvünket. A remélt mennyiséget eladtuk , csak sajnos pénzt nem mindjárt látunk belőle. Különben jelenleg az incassó nem valami fényes, viszont a fizetni valóink szaporodnak, de eddig fennakadás nem volt és reméljük, hogy sikerül átvészelni a szezont és még marad újabb kiadványra is.

Reméljük szerencsésen és egészségben érkeztek vissza Párisba. Mindnyájan üdvözöljük Igazgató urat k. családjával együtt

Vándor Kálmán