☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR086

Budapest II. Krecsányi u. 20.
Date: 22-02-1964
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (02-09-2021)
Folio number: 2

Kedves Dormándy úr !

Elnézését kérem, hogy csak ilyen nagysokára jelentkezem, de hazajövetelem óta teljes gőzzel dolgozom egy forgatókönyvön, sok egyéb, mellékes apró munkáról nem is szólva. Mielőtt előző levelére válaszolhattam volna, abban a bizonyos Klári ügyben – megjött második levele, amelyből kiderült, hogy az szerencsésen tisztázódott.

Ami a kéziratot illeti, azt megkaptam Kovács doktortól, immár néhány hete. Megismerkedésre nem került sor, csak telefonon beszéltünk és a lebonyolítás postán történt. Az írást csak átfutottam, benyomásaim változatlanok maradtak. Arra sajnos a fent említett okból kifolyólag nem volt módom, hogy belevágjak a fordításába. Ezzel szemben – várom a megbeszélt vázlatot, amely tartalmazza azt a módosítást, amiben megállapodtunk és akkor én nyomban megkezdem a realizálásra vonatkozó « hadműveleteket ». Azt hiszem – miután mostmár lassan eltelik az a bizonyos két-három hónap, amit akkor megjelölt gondolkodási időként, esedékes lenne ezt megkapnom. Remélem, nem hagy cserben – és valóban meg is csinálja, nem halasztva el esetleges őszi látogatásáig.

Tudom, hogy némikép szemtelenül hangzik, ha ilyen hosszú hallgatás után sürgetni kezdem, mégis ezt teszem mert végére érve lassan a bevezetőben említett forgatókönynek a következőkben kedvem mellett – úgy ígérkezik – időm is lenne foglalkozni izgalmas « utitársunkkal ».

Várom mielőbbi válaszát

Szívélyes üdvözlettel

Bán Róbert