☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR259

14, St. Georges Street, London W1
Date: 22-04-1958
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (19-09-2021)
Folio number: 1

Dormándi László úrnak

Tisztelettel értesítjük, hogy a Magyar Írók Szövetsége Külföldön ezévi közgyűlését, az eredeti tervtől eltérően, október második felében Párisban fogja megtartani. E közgyűlésre vonatkozó részleteket későbbi időpontban fogjuk közölni.

Az alapszabály-tervezetekhez beküldött módosító javaslatokat írókból és jogászokból álló bizottság tanulmányozza, és ennek véleménye alapján a szövetség tagjainak új alapszabály-tervezetet fogunk megküldeni.

Ezúton értesítjük, hogy franciaországi tagjaink nemrég, több vezetőségi tag Párisban tartózkodása lakalmából, értekezletre ültek össze, és ez igen hasznosnak bizonyult. Ezért hasonló tagértekezleteket fog a szövetség titkársága összehívni Londonban és más olyan városokban is, ahol a tagok aránylag nagy számának összegyűlése remélhető. Eddig ebből a szempontból különösen New Yorkra és Münchenre gondoltunk. Ha a tagok úgy gondolják, hogy van más olyan város is, ahol ilyen értekezletet érdemes volna összehívni, legyenek szívesek erről az irodát értesíteni. Ezek a tagértekezletek természetesen elsősorban a tagok közötti közvetlenebb érintkezés elősegítését szolgálják.

Üdvözlettel

MAGYAR ÍRÓK SZÖVETSÉGE KÜLFÖLDÖN

titkársága.

Kedves Laci,

Bár legutóbbi meghívómra nem kaptam Tőled választ, engedd meg, hogy ezt a köriratot megküldjem Neked. Mondanom sem kell, hogy akár tagnak tekinted magad, akár nem, mindig örülünk és megtiszteltetésnek tartjuk, ha körünkbe ellátogatsz.

Szeretettel híved:

Ignotus Pál