☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR151

Budapest
Paris
Date: 12-03-1967
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (10-09-2021)
Folio number: 2

Kedves Dormándi Úr!

A rend kedvéért értesítem, hogy pénteken megérkezett „A Világ Kalapácsa” c. kézirata. Szombaton már át is adtam a Kiadónak, igazgatójával már előzetesen beszéltem. Remélem, a döntés ezúttal is kedvező lesz, bár ígérni semmit sem tudok előre. Az biztos, hogy olyan gyors választ, mint a legutóbbi esetben, nyilván nem adhatok, de úgy gondolom, nem is ez a döntő.

Utolsó előtti levele kézhez vétele után a nálunk lévő két kéziratot elküldtem dr. Kovács Györgynének.

A Magvető Könyvkiadó igazgatójával beszéltem, említettem, hogy a Szerzői Jogvédő Hivatal levelét még nem kapta meg. Megnyugtatott, hogy azóta nyilván már az is megérkezett, egyébként semmi akadálya, hogy a könyv az idén megjelenjék. Ennek nagyon örülök, egyrészt azért, hogy a magyar könyvpiacon egy új kötete jelenik meg, másrészt pedig azért, mert így remélem, hogy sikerül még az idén Budapesten viszontlátni.

Marót Pál, az Állami Könyvterjesztő Vállalat osztályvezetője, aki régi könyves, ismeri is Önt, április 9-én érkezik Párizsba, a Francia Kiadók Szindikátusának meghívására, a megrendezésre kerülő szemináriumra. A kis Lesznai kötet nála van, felhívja Önt, hogy a könyvecskét átadhassa. Ha valamire szüksége lenne, kérem, írja meg, hogy vele elküldhessem.

Március legvégén 1 hétre Berlinbe utazom. Mire onnan visszajövök, remélem a kéziratra is lesz válasz.

Engedje meg, hogy a közelgő húsvéti ünnepekre a legjobb kívánságaimat küldjem.

Sokszor, szívélyesen üdvözlöm:

Ferenczi Anikó