☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR190

Date: [?]
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (17-09-2021)
Folio number: 2

Kedves Dormándi Úr!

Karácsonyi programomban valószínűleg változás áll be, ugyanis Pali fiam kimegy New-Yorkban szerencsét próbálni. Miután hajója jan. 18-án indul, nem akarunk elutazása előtt távol lenni. Az a tervünk, hogy Pali az utolsó 5-6 napot Párizsban tölti. Nincs kizárva, hogy jan. 10. után az olasz Riviérán leszünk. Talán még akkor adódik találkozási lehetőség.

Szíves utólagos engedelmével Pali levelezését Párizsban az Ön címére irányítottuk. Remélem nem veszi rossz néven. Írt ugyanis különböző országokba kiadóknak, hogy Amerikai lektorságukat vállalná. Ezek válaszát irányította Önhöz. Ő különben sok mindent el fog mondani személyesen.

A Pantheon újdonságai csak nemrég jelentek meg. Ma adtam utasítást embereimnek, hogy diszkréten tudakolja meg a [?]timenterek véleményét. 2-3 nap múlva írok ez ügyben. Remélem jól van K. családjával együtt.

Lantos Révaiéktól többheti szabadságra Londonba utazott, valószínűleg ott is marad. Valami divatlap terve van.

Szívélyesen üdvözli híve

[?]

Kérem kézcsókomat átadni.

Most referált emberem a [?]timenterek véleményéről a Pantheon-ról.

Általában azt mondják, hogy a P „letűnőben van”, legtöbb a panasz kiadványainak gyatra kiállítására. Kitűnően menő újdonsága nem volt, de a pirossal bekarikázott kiadványok mentek valamennyire.

Persze nem tudom, hogy fenti kritika mennyire helytálló, de azt hiszem, jobb szolgálatot teszek Önnek, ha szépítés nélkül továbbítom a pesti piacon beszerzett információt.

Üdvözli