☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR205

Budapest
Date: 15-04-1939
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (17-09-2021)
Folio number: 1

Igen tisztelt Dormándy Úr!

F. hó 12.-i szíves soraira tisztelettel tudatom, hogy abban természetesen egyezek Önnel, hogy a szóbanforgó terv perfektuálása e pillanatban nem lehetséges. Megbeszélésünket majd nyugodtabb időben folytatjuk le személyesen. Én remélem, hogy május vagy júniusban sor kerül erre.

A könyvek előállítását Olaszországban tartanám a legkönnyebbnek. Természetesen nálunk is lehetséges lenne, ajánlatot azonban csak akkor tudnék tenni, ha az adatokkal rendelkeznék: miből áll a könyv, milyen vastag papíron készül, milyen nagyságú, hány illusztráció, mennyi szövegoldal, az illusztrációk hány színnel készülnek, milyen karakterűek a rajzok, milyen nagy példányszámra gondol; mindezeket tudnom kellene. – Az az érzésem, hogy 20%-al minden esetre olcsóbban juthatna hozzá, mint ha odakint csináltatja. Ha azonban fenti kérdésekre választ kaphatok, akkor szívesen küldök konkrét ajánlatot.

A lectorral szíveskedjék közölni, hogy nagyon meg vagyok elégedve a munkájával. – Kérek olvasópéldányt a következő két könyvről:

Sausinne: Paganini

Pierre Bost: Le scandale.

Mellékelten küldjük a kiadóknak szóló megbízó-levelet 10 példányban.

Alábbiakban adom Pali címét: Mr. Dr. Paul Erdős, c/6 Mrs Graswald, New-York City 42 West 70 Str.

Kiváló tisztelettel Erdős

DANTE KÖNYVKIADÓ