☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR121

Librairie de Budapest, 50, rue Lacépéde Paris Ve
Date: 06-06-1926
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (04-09-2021)
Folio number: 1

Kedves Dormándy Úr!

Végtelenül örülök a levelének, szíves érdeklődését hálásan köszönöm. Egészségileg és anyagilag (ami a megélhetést illeti) jól vagyunk.

Van egy gyönyörű szép kis lányunk (apai elfogultság nélkül) a fényképét mellékelem.

Van egy kis butikom és délelőtt dolgozom a Bölöni féle újság elosztó irodában, amivel 200 frt keresek hetenként. A bolt is hoz valamit és a megélhetésre így nincs nagy gondom. Ellenben most pillanatnyilag rosszul állok az üzletben, mert a francia könyveket kellene bevezetni és a magyar raktárt is szaporítani és nincs pénzem.

Ebben az ügyben Önhöz fordulok és nagyon kérem, ha módjában van, segítsen ki. 100 dollárra volna szükségem egy fél évre olyképpen, hogy a pénz kézhezvételétől számított egy hónap múlva megkezdeném a visszafizetést 15 dolláros havi részletekben. Az utolsó részlet 10 dollár lenne.
Azonban, ha ilyen nagy összeg nem állna rendelkezésére úgy nagyon kérem, hogy legalább az 1/3-át bocsássa rendelkezésemre 3 hóra.

Mindkét esetben nagyon kérem, hogy 1000 frnak megfelelő összeget Lingua R.T.-hez (Rombach u.12) szíveskedjen eljuttatni és biztosítani a céget, hogy jó vagyok minden összegre. Ez nagyon sürgős volna, nagyon kérem, ne haragudjon rám, hogy ennyire tolakodó vagyok, de létkérdésről van szó és nincs más akihez fordulhatnék.

Kérését a könyv kalkulációra vonatkozólag elintéztem (eddig azért nem válaszoltam) és a kalkulációkat mellékelve küldöm.

Szíves üdvözlését köszönjük. Önnek minden jót kívánva vagyunk tisztelettel:

Gondol és Gondolné