☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR337

Budapest VII. Bródy Sándor u. 7.
Paris 20, rue de Breteuil
Date: 09-07-1963
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (15-11-2021)
Folio number: 1

Igen tisztelt Dormándi úr, kedves Barátunk!

Mégegyszer és ezúton, mindkettőnk nevében, hálásan köszönöm párizsi kedvességét, segítőkészségét. – Hosszú és fárasztó utazás után hazaértünk végre. – Az elmúlt napokban hozzákezdtem a kéziratok sorsának kinyomozásához. Sajnos, a nyári szabadságok miatt nem sokat tudok írni. Zentai Jánosnak átadtam üdvözletét. Ő is hasonló jókat kíván. Tőle megtudtam, hogy két novellát elfogadtak. Mindkettőt, jó színészek előadásában, magnetofonszalagra vették s az egyiket szeptemberben, a másikat későbbi időpontban műsorra tűzik. Egyik dátumot se tudta pontosan megmondani, mert Horváth László, aki intézi ezeket a műsorokat, szabadságon van és csak augusztus elején lesz Pesten. A két színdarab sorsáról sem tudok sokkal többet. Az egyiket, sajnos nemleges válasszal adták tovább Horváth Lászlónak (hogy melyikről van szó, nem tudtam jelen pillanatban megállapítani. Augusztus elején újra jelentkezem, mihelyt beszéltem Horváth Lászlóval) A másik darabról még nem érkezett be a lektor véleménye. Talán augusztusban erről is többet tudok mondani.

A televízió művészeti osztályán érdeklődtem tv-játékáról. A dramaturgia vezetője nem találta nyomát az iktató-könyvben. Azt hiszem, önnek írnia kellene annak, aki az ön nevében beadta oda a kéziratot.

Végeredményben: a novellák sorsát biztosítva látom. Úgy gondolom, szeptember elején fog elhangzani az egyik. Remélem, legközelebbi levelemben meg tudom írni az adás időpontját.

Születésnapjára sok boldogságot, örömet, írói sikereket kívánunk.

Meleg szeretettel üdvözli

Lóránd Lajos