☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR229

50, rue des Écoles
Date: 08-04-1939
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (18-09-2021)
Folio number: 1

Igen tisztelt Dormándi úr,

engedje meg, hogy ismeretlenül keressem fel soraimmal. Dr. Katona Pál, budapesti ügyvéd vagyok és 5 évig voltam az Athenaeumnál, legutóbb mint a külföldi /szerzői jogi/ osztály vezetője. Dr. Vadnai Béla távozása után megváltam a vállalattól és most rövid idő óta Párisban vagyok, mint a Nordpress, stockholmi sajtóügynökség és a St. Galler Tagblatt svájci napilap tudósítója.

Anélkül, hogy bármilyen konkrét dolgot szeretnék Öntől kérni, nagyon örülnék, ha felkereshetném, egyrészt azért, hogy megismerhessem, másrészt pedig abban a reményben, hogy a svéd sajtóügynökséggel való munkámban vagy esetleg különböző könyvkiadó-vállalatokkal máig is ápolt összeköttetéseim kapcsán valamilyen szakmai vonatkozásba is kerülhetnék Önnel.

Hírből természetesen igen régen ismerem Önt, különösen Sárközi barátom révén és hallottam, hogy Örkény Pistáékkal is szoktak Párisban találkozni. Anyósom Willheim Ferencné, aki jó barátságban van Dr. Bálintnéval, jól ismeri a Nagyságos Asszonyt is és így a feleségem, akivel együtt vagyok Párisban, szintén nagyon örülne, ha megismerkedhetnénk.

Kérem, legyen kedves értesíteni, hogy alkalmat adna-e egy találkozásra és fogadja őszinte tiszteletem nyilvánítását.

Katona Pál