☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR379

Pantheon Akademische Verlagsanstalt Amsterdam-Leipzig
Pantheon Press Service 20, Avenue de Breteuil Paris
Date: 13-03-1939
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (21-11-2021)
Folio number: 1

Kedves Dormándi Kolléga,

köszönöm a küldeményét, aminek kiegészítésére Sömjén úrtól is kértem az alapszabályokat, amit már onnan is megkaptam.

Sajnos az általam említett március közepi dátum már felborult, mert legfontosabb igazgatósági tagunk betegsége miatt nem is szabad döntésre vinnem a dolgot, de ez nem is lehetséges. Ez azonban értésem szerint nem érintheti Önt, mert amint Sömjén igazgató úr írja, egy régebbi reflektáns egyező előnyökkel ismét jelentkezett és így talán jobb is, hogy a dolgok nem parallel szaladnak. Természetes, hogy az eddigi kötelezettség nélküli levelezgetésünk nem biztosít a mi részünkre nézve semmi féle előnyös helyzetet és soha sem tennék, mert nem is tehetnék szemrehányást, hogy esetleg a mi hibánkból és az orrunk előtt a vállalatát más kapta meg.

Ahogy azonban a mérleget nézem, a forgalom csökkenését és a kiadvány jegyzéküket, az aggodalmam állandóan nő, mert bizony a készletük a mai világnézeti átalakulások mellett, még az árleszállítási tanúságok ellenére is, minden csak nem bizalmat adó.

No de nem baj, reménylem, hogy a jövő hét közepén már mégis csak megírhatom azt a levelet, amit nem csak Ön vár, de ami már engem is nagyon nyom.

Szíves kollegiális érzésekkel köszöntöm, igaz híve:

Dr. Kollár Kálmán