☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR212

Budapest
Date: 15-01-1940
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (17-09-2021)
Folio number: 1

Mélyen tisztelt Dormándi Úr!

Sömjén úr átszólt hozzánk, hogy Dormándi úr érdeklődik, kiadnánk-e M. Kuhn újabb kötetét. – Közölhetem Önnel, hogy a szerző első könyvével nem volt szerencsénk, noha igen jó ifjúségi szezonunk volt ebben az évben. Ez a könyv azonban azon kevés kiadványok közé tartozott, amelyekből kevés (kis) készletet tudtunk csak eladni, és amelyre ilyenformán ráfizettünk.

Tudván azt, hogy a második kötetet felesége Őnagysága illusztrálta s ha a második kötet kiadásával Önnek szolgálatot tehetünk, akkor mégis mérlegelés tárgyává tenném a mű kiadását, de csakis ebben az esetben. Ha tehát súlyt helyez a mű magyar kiadására, akkor szíveskedjék egy olvasó-példányt küldeni.

Örömmel hallom Sömjéntől, hogy jól van. Mi idehaza nem panaszkodhatunk, a karácsony jobb volt, mint az előző évben és néhány kiadvánnyal szép sikerünk volt.

Pali Párizsban most főleg lektori teendőket végez, egyelőre azonban nem kapott olyan papírokat, amelyek munkavállalásra feljogosítanák.

Megkapta-e Dormándi úr a Supka és Mérei könyveket, és beszélt-e már azóta valamilyen francia kiadóval a könyvek ügyében. A Supka könyvnek a magyar könyvpiacon és Genio-nál az olasz könyvpiacon kimondottan nagy sikere volt, úgy hogy hasonló zsánerű, de nem azonos tárgyú könyvet idén is kiadunk.

Visszajött-e már felesége Őnagysága? – Kérem írjon.

Szívélyesen üdvözli Erdős