☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR124

Pécs
Date: 29-11-1933
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (05-09-2021)
Folio number: 1

Kedves Igazgató Úr!

Nagyon köszönöm kedves levelét. Sajnálattal olvastam, hogy a küldött novella nem tetszett, meg is fogadtam, hogy amíg a regényt végképp be nem fejeztem, nem írok novellát, tehát addig nem, amíg kellő időm és türelmem nem lesz hozzá. A regénynek különben utolsó fejezetét írom, egy-két nap és hozzáfogok a gépeléshez, ezt ugyanis magam fogom csinálni. Alig várom, hogy elküldhessem.

Dénes Bélától időközben már kaptam levelet, mindkét novella tetszett neki, az egyiket a karácsonyi számban le is fogja közölni. Meglepetésemre még pénzt is küldött, tíz pengőt, amelyről nem tudom biztosan, hogy melyiknek a honoráriuma. Levelében a pénzről nem tett említést. Egyébként, mint írja, szívesen vállalkozik írások elhelyezésére. Ma írtam az Újságnak is, mint Igazgató Úr tanácsolta, egyenesen Máriának. Egyben megköszöntem a Színházi Életben megjelent néhány sorát is. Remélem, hogy meg fogom kapni a honoráriumot, igazán nagy szükségem van a pénzre.

Úgy számítom, hogy legközelebbi levelem helyett már a kéziratot fogom küldeni. Már címe is van a könyvnek „Én, Máté Erzsébet”.

A viszontlátásig sok üdvözlettel híve

Gergely Márta