☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

DOR103

ABC Press, N.Z. Voorburgwal 347 Amsterdam-C.
Date: 13-12-2019
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (03-09-2021)
Folio number: 1

Kedves öregem, valóban nem volt sok amiről tudathattalak volna. Elsevier sok érdeklődéssel fogadta Esquire-beli novelládat, de túl pesszimisztikusnak vélte. A később küldött 3 elbeszélést ugyancsak visszaadták. Ezeket megpróbáljuk máshol elhelyezni. Az esélyekről tudsz.

A «Pas si fou»-t odaadtam említett barátomnak. Elolvasta: vannak kifogálsolni valói, de azt hiszi hogy tud pozitív formában írni róla. Ezt ahogy akad egy apropos-ja megteszi. Természetesen tudatni foglak.

Magam elolvastam a «Mű»-t. Nekem is több kifogásolni valóm van. Azt hiszem azonban, hogy egy kitűnő filmet lehetne belőle csinálni. Még azt is el tudom képzelni, hogy esetleg Chaplint is érdekelhetné. Bár nem tudom, hogy tendál-e ma efelé a filozófia felé?

Amerikából is kaptam hírt fotógyüjteményedet illetőleg. Egyetmást már magam közöltem velük, de főleg az akarják tudni miféle összeget szeretnél kapni az «outright»-ért? Ezer dollárt pld? Ez persze egyelőre csak akadémikus érdeklődés.

Jól vagyunk és mindannyiótokat mindannyian ölelünk. Január előtt már biztos nem jövök. Tehát az összes jókat karácsonyra és újévre.

Ölel

Imre