BLE PC 379

Nice
Date: 17-06-1975
Language: Hungarian
Repository: Private ownership
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (30-12-2017)
Folio number:

Kedves Lázár Úr,

Nem haragszik ugye, hiyg ilyen sokáig vártam, hogy megköszönjem a nagyon érdekes szép könyvet. – Végig olvastam – alig tudtam letenni. Remekül van megírva, csak úgy faltam a sorokat. A nagyok, a kicsik akikről szintén tudott valami érdekeset. Azt hiszem, hogy a 80%-át ismertük a szereplőknek – de új, amit maga ír.

Ez a könyv egy szerelmi vallomás. Érződik benne, hogy „Párizs nem ereszti el”magát!! Nagyon-nagyon köszönjük, nagy örömet szerzett nekem. Dezső csak belekukkantott és eltette a vakációra, ha a hegyekbe megyünk augusztusban, és ha a jó Isten is úgy akarja, mint én – Szeptember végén személyesen megköszöni Budapesten

Ezt a levelet a lányomhoz küldöm, hogy juttassa el magához, mert nem tudjuk a címét. A könyv csomagolásán a papír össze volt tépve, csak a mi nevünk volt rajta (szerencsére) és két vastag kötéllel volt leplombázva.

A viszontlátásra, bien amicalement à vous

Kellermann Juliska

Cher Monsieur Lazar,

Merci pour votre „A Montparnasse” – Je l’ai parcouru, mais j’y ai trouvé tant de souvenirs agréables, il m’a invoqué ma vie à Paris – que je l’ai mis de coté pour le lire tranquillement pendant nos vacances. J’ai connu presque tout le monde dont vous parlez dans votre livre

J’avais mon appartement à Bd Port-Royal, chaque soir j’étais au Dôme ou à la Rotonde ensembles avec des artistes.

Après avoir vu votre livre, j’aurai beaucoup de souvenirs intéressants à vous raconter si nous aurons l’occasion de nous rencontrer pendant notre séjour à Budapest en septembre.

En tout cas, j’essayerai de vous téléphoner

Bien sincèrement à vous

D. Kellermann