☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

FG_KZS09

6 rue Offenbach 06000 Nice France
1121 Budapest Ügyész u. 4. Hongrie
Date: 21-01-1985
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (02-08-2017)
Folio number: 1

Tisztelt Asszonyom,

Ma kaptam a kedves szép levelezőlapot. Nem is tudtam, hogy Őriős Lajos cikk már megjelent és persze még kevésbé tudom, hogy pontosan mi van benne.

Múlt héten az Artisjustól kaptam újabb híreket. Most abszolút biztos tehát, hogy Corvina Kiadónál megjelenni fog franciául a Krúdy könyv, amibe lesz Bukfenc, Az utitárs, Szindbád titka fordításaim vagy francia címen Pirouette. Le Compagnon de voyage, Le Secret de Sinbad. Mikor? Erről eddig semmi választ meg nem kaptam a Corvinatól.

Ami a Budapesti tartózkodásom illeti miután a meghívás a magyar P.E.N. Clubtól származik ők vagy Boldizsár Iván fogják engemet értesíteni mikor alkalmas nekik, hogy állítólag májusban ott legyen. Erről volt szó, hogy két vagy három hétre. Az előadásom címe „Krúdy Gyula és egykorú francia írók”, „Gyula Krúdy et ses contemporaines, les écrivains français”. A 15 kötet, amelyek tőle meg van nekem újra végigolvastam és ezekből 8-10 fő témát válaszottam, amelyet a tőlem választott 6 francia írók is tárgyalnak, akik vele egy korúak. Nagy szép és érdekes munkám volt. Nem kell mondanom mennyire örülök, hogy találkozni fogunk.

Kezeit csókolom

FGachot