☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

FG_KZS05

6 rue Offenbach 06000 Nice France
1121 Budapest XII Árnyas u 15/a I. 9. Hongrie
Date: 24-02-1975
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (02-08-2017)
Folio number: 1

Tisztelt Asszonyom,

Egy időben kaptam levelét és Veressné Deák Éváét. Azt hiszem reményeink, ami a svájci kiadót illeti, még messze vannak a megvalósulástól. Minden esetre úgy látszik nem sürgős neki a Corvina ajánlatára válaszolni. Nincs más tenni, mint várni.

Természetesen rögtön végig olvastam az Álmoskönyvet. Ami a francia kiadást illeti, annak ellenére, hogy a téma rendkívül érdekes nem látom, melyik kiadó vállalkozna kiadására.

Jól informált könyvkereskedőkkel beszéltem. Véleményük szerint, ha már más könyv is megjelent Krúdytól francia nyelven, csak akkor lehetne szó egy ilyen könyvről. De a terv Álmoskönyvet gasztronómiával egyeszteni nekik irreálisnak tűnik. Sokkal inkább elgondolásuk szerint Álmoskönyv része lehetne egy magyar nép művészettel foglalkozó műnek.

A tizsaeszlári Solymosi Eszter dokumentumregényére illetékes hazai zsidó szervezetek vagy szociologiai szakértők tudnának megfelelő választ adni.

Nagyon megértem szeretné, hogy érdeme szerint emlékezzenek meg édes apja 100. születési évfordulójáról. Remélem tervei sikerülni fognak. Ennek jó magam is örülnék.

Szívélyes üdvözlettel köszöntöm

FGachot