☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

RJ_IGY052c

8, The Park London N. W. 11.
Date: 26-06-1963
Language: Hungarian
Repository: Private ownership
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (30-04-2017)
Folio number:

Kedves Gyulám,

Itt küldöm a meghívó levelet kislányod részére. Remélem, az angol vízumot rendben meg fogja kapni.

Ez mindjárt jó alkalom, hogy egyszer életjelt adjak magamról, bár úgy gondolom, hogy Márta révén annyit tudsz rólam, hogy megvagyok és a körülményekhez képest nem is rosszul. Rólad időnként hallok, főleg pedig elolvasom írásaidat, miután az otthoni folyóiratokat rendszeresen kapom. Utolsó verses kötetedet sikerült egy itteni könyvkereskedésben megszereznem. Sokáig az éjjeliszekrényemen tartottam és igazán nagyon sok élvezetet merítettem belőle.

Nem tudom, remélhetem-e, hogy utazásaid során egyszer Londont is útba ejted? Jó volna megint egyszer beszélgetni, de hogy ennél jobban is csábítsalak, elárulom neked, hogy Londonnak rajtam kívül is vannak nevezetességei.

Feleségednek kézcsókom, téged a régi szeretettel sokszor üdvözöllek

{Baracs János|Baracs János}.


Publications

Tüskés Anna : Jean Rousselot levelei Illyés Gyulához. Válogatás = Lymbus 2009. pp. 365-409.

Tüskés Anna : Jean Rousselot et Gyula Illyés au miroir de leur correspondance (1956─1983) = Revue d'Études Françaises 18 :(hors série) 2013.

Christophe Dauphin–Anna Tüskés : Les Orphées du Danube: Jean Rousselot, Gyula Illyés et Ladislas Gara. Suivi de Lettres à Gyula Illyés, par Jean Rousselot. Soisy-sur-Seine, Éditions Éditinter, 2015, 329-330.