IGy_GL21

Date: [?]
Language: Hungarian
Repository: Petőfi Museum of Literature
Document type: Letter written by hand
Publisher: Tüskés Anna (11-12-2017)
Folio number:

Kedves Laci,

Zizennegyedikén hajnalban érkeztünk meg, aznap találkoztam Darvassal a franciák fogadásán, mára - hétfőre - 16-ára mentem hozzá; oda hívták a Kultuúrkapcs.-ok új igazgatóját, Horváth Imrét is. Másfélórás beszámolás, okfejtés, - mindent elfogadtak szó szerint a te aide-mémoire-od szerint (melyet mellesleg málunk is hagytam). Az 500 ezer frank fele máris útban van, a másik fele hamarosan követi az elsőt.

A meghívások ugyanígy rendeződnek. Gamarra legelőször.

Ez tehát rendben, örülhetsz s élheted diadallal nemes őrületed. A sorrend: kisantológia; J.A, száz vers, később teljes nagyantológia.

Onnan mentem rögtön a táskával. Megható beszélgetés, - Ilit épp kórházba készítették (mandulaopreációval); mint a zsinórpadlásról az üdvözítő, olyan volt követni megjelenésem s megbízatásom. Mentél aztán persze te a mennybe. Anyagilag elég nehéz a helyzet, de a fordítás sikerülni fog. Még holnap beavatkozom, ugyancsak megbízásod szerint.

Írjad meg, légy szíves, Guillevic, Rousselot s Frénaud lakáscímét. Úgy érzem, legalább az előbbinek írnom kell, megköszönni kedvességét.

Eszerint hát megindíthatod teljes buzgalommal a munkát! A hivatalos részt igazoltasd hivatalosan is.

Gratulálok, szerencsét kívánok, köszönetet mondok, s a régi szeretettel ölellek:

Gyula és Flóra


Publications

„Hadúr ​megfizet érte, reméljük!” Illyés Gyula és Gara László levelezése 1939–1966, éd. by Borbála Kulin, Budapest, Balassi, 2007, 65-66.