☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

FF033

Cserépfalvi Könyvkiadó és Könyvkereskedelmi Kft.
Balatonszárszó, Palota Pensio
Date: 11-11-1937
Language: Hungarian
Repository: Library Ferenc Fejtő, Fehérvárcsurgó
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (21-01-2018)
Folio number: 2

Mélyen tisztelt Nagyságos Asszony!

Én vagyok József Attilának a kiadója. Örömmel hallom, hogy Attila barátom a szanatóriumot elhagyta és üdülésre Kegyednél tartozkodott. Legutobbi látogatásom alkalmával kértem {Attilát, hogy adja át nekem azokat a francia könyveket és egy Nouvelles Litteraires c. lap oldalát, amelyiken egy-egy forditandó versszövege van. Ezen jelzett alkalommal Attila kissé lázas volt és nem tudott ágyából felkelni annak megkeresésére. Igérte ellenben azt, hogy postára adja cimemre.

Tekintettel arra, hogy ezekre a könyvekre mulhatatlanul nagyon sürgösen szükségem van, kérem Kegyedet, hogy sziveskedjék azokat postafordultával cimemre elküldeni.

Ugyancsak ez alkalommal kérem Kegyedet sziveskedjék Attilával beszélni arról, hogy a tervezett forradalmi költemények antologiája a közeli napokban már meg fog jelenni és abba szeretnénk tőle egy verset leközölni, még pedig azt, amelyiket ő a legalkalmasabbnak tart, /saját versét, nem müforditást/ természetesen ezen leközlésért neki a szokásos honoráriumot elküldjük.

Várom szives értesitését és maradok

Kézcsókkal:

Cserépfalvi

P.S. Attilának jobbulást kivánok és a legbensőségesebb üdvözletemet küldöm.