☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

FF004

Látóhatár, München
Date: 04-03-1955
Language: Hungarian
Repository: Library Ferenc Fejtő, Fehérvárcsurgó
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (18-01-2018)
Folio number: 1

Kedves Barátom!

Itt-ott olvasom a külföldi magyar nyelvű sajtóban és a francia folyóiratokban tanulmányaidat és igen sajnálom, hogy kitünő, Németh Andorról emlékező, irásod után kapcsolatunk megszakadt. Változatlanul örömmel köszönteném, ha munkáddal megtisztelnéd szerény folyóiratunkat, tanulmányaiddal, emlékirataiddal egészen a könyvbirálatokig bezáróan.

Az általános felkérésen tulmenően egy konkrét cikk megirására szeretnélek kérni. Április 5-én lenne ötven esztendős József Attila, ha élne. Nagyon örülnék, ha ez alkalomból megirnád személyes emlékeidet vele kapcsolatban. Jugoszláviában kiadott három tanulmányodat olvastam, bizonyára van sok olyan emléked, személyes élményed és mondanivalód, amit eddig még nem közöltél, hiszen jól ismertétek egymást és a Szép Szónál együtt dolgoztatok. Odahaza valószinüleg nagy zajjal fogják ünnepelni és visszateszik koporsója mellé az elorozott pártkönyvet. A látóhatár nagy példányszámban megy haza, Magyarországra is, ezért is fontos lenne, ha a kintélő barátok, akik viszonylag szabadon irhatnak, nyilatkoznának.

Szeretném irásodat a következő, május-juniusi számunkban közölni, amelynem a lapzártája: április 10. Örülnék, ha bizonyára nagy elfoglaltságod ellenére, nem utasítanád el felkérésemet.

Válaszodat és kéziratodat várva

Őszinte tisztelettel köszönt: Vámos Imre