☰ Franco-Hungarian Literary Relations

Franco-Hungarian Literary Relations

FF021

Budapest
Date: 04-12-1975
Language: Hungarian
Repository: Library Ferenc Fejtő, Fehérvárcsurgó
Document type: Typed letter
Publisher: Tüskés Anna (19-01-2018)
Folio number: 1

Kedves Uram!

Megbeszélésünkhöz hiven előfizettem a Tiszatájra, jan. 1-től küldeni fogják.

Kolozsvárott jártomnam találkoztam Tóth Sanyival és utána néztünk a Korunkbeli közléseknek. Az irások, illetve álnevek a következőképpen oszlanak meg? Kálmán József néven az 1930-tól 1932-ig terjedő évfolyamokban, Györkös Ferenc álnéven 1932 és 1934. Fülöp Ernő álnéven 1934-1935., majd pedig Fejtő Ferenc néven 1939-es évfolyam tartalmaz irásokat. Ha kellene részletesebb bibliográfia, bármikor küldhetem. Sanyi felvetette azt az ötletet, hogy talán jó lenne odakint is valamit megjelentetni, megemlékezésként a Korunk indulásának 50. évfordulója alkalmából. A kolozsváriaknak mindenképpen hasznára lenne és gondolom nem is jogtalan Sanyinak az a megjegyzése, hogy a Korunk a maga módján egyedülálló, vagy szinte egyedülálló volt nemcsak Európa itteni táján, hanem talán Európa akkori sajtóvilágában. Az ötlettel tehát az ő kérését továbbitom.

Ha nem terhelném, megkérném, hogy alkalomadtán telefonálna rá F. Erval-ra a Gallimard-nál, akinek – vele való megbeszélés alapján – küldtem egy kéziratotmat a demokratizáláról, de semmiféle jelzést nem kaptam, hogy megkapta volna.

Örülnék, ha hirt kapnék tőle erre vonatkozón.

Hasonlóképpen kérem, ne vegye tolakodásnak, de értesitsen e levél vételéről, hogy tudjam Tóth Sanyinak Kolozsvárra referálni.

Baráti tisztelettel

Tordai Zádor